loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

Kaşar Peyniri Nasıl Tüketilir?

Kaşar Peyniri Nasıl Tüketilir?

Kaşar peyniri, peynir sevmeyenlerin bile seveceği türden bir peynir olmasıyla geniş tüketim alanına sahip olan bir peynir çeşididir. Taze kaşar peyniri hafif aroması girdiği yemeklere küçük lezzetler katarken, eski kaşar peyniri baskın aroması yemeğe güçlü dokunuşlar katar. Hamur işlerinden et yemeklerine, salatalardan soslara birçok farklı tarifte kaşar peyniri kullanılır. Sadece bir yemekle birlikte değil, kaşar peyniri çeşitleri kahvaltılarında sevilen kahvaltılık ürünlerindendir. Her evin sofrasında görülmeye alışık olunan peynir lezzetlerdendir.

Taze kaşar peyniri ve eski kaşar peynirleri kendilerine has aromaları ile farklı lezzetlerde üretilebilirler. Bu noktada üretim aşamasında yapılan küçük değişimler ve kullanılan sütün yapısı gündeme gelir. Özellikle Kars kaşarı üretiminde geleneksel yöntemlerin kullanılması halinde koyun sütü kullanılır. Taze kaşarlarda ise endüstriyel üretimlerden farklı olarak sadece inek sütü değil inek ve koyun sütü karışık olarak kullanılır. Sütün farklı olması kaşar peynir lezzetini direkt olarak etkiler. Tüketiciler damak tatlarına uygun bir gerçek kaşar peyniri için çeşitli markaları deneyebilmektedir. Maslahat sunduğu yerel üretim ve yöresel ürünler ile hakiki kaşar peyniri tüketicilerle buluşturmaktadır.

Kahvaltıda Kaşar Peyniri

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan doğal kaşar peyniri sabah kahvaltılarının olmazsa olmaz lezzetidir ve gerek tek başına gerekse tost veya omletler içerisinde tüketilir. Güçlü bir kalsiyum kaynağı olması özellikle çocuklarının beslenmesinde kaşar peyniri eklenmesi gerektiğini kanıtlar niteliktedir. Besleyiciliği ile ön plana çıkan kaşar peynirinin güçlü bir yağ kaynağı olduğu unutulmamalıdır. Aromatik peynirler sevenler eski kaşara yönelirken, hafif lezzetlerden hoşlananlar taze kaşar tüketimini tercih edebilir.

Mutfakta Kaşar Peynirinin Yeri

Pide, pizza, çeşitli hamur işlerinde ana lezzet olarak kaşar peyniri kullanılır. Tüm dünya genelinde kaşar peynir tüketimi son derece fazladır. Tavuk ve et yemeklerinin üstünde eritilen kaşar peyniri yemeğe farklı bir soluk getirir. Hamburger gibi fastfood yemeklerde kaşar peyniri kullanımı yaygındır. Salataların üzerine eski kaşar rendesi özel restoranlar tarafından sıkça kullanılan lezzetli bir dokunuştur. Eski kaşarın kendine has aroması ve salatanın tazeliğinin buluşması birçok kişi tarafından tam puan toplar. Yine fastfood yiyeceklerde peynir topları popüler lezzetlerinden biridir. Kaşar peyniriyle yapılan bu toplar yediden yetmişe herkesin beğenisini toplar.

Kaşar peyniri çeşitleri hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilmeleri nedeniyle geniş bir kullanım ağına sahiptir.

Kaşar Peyniri Siparişi

1 Kg Vakum Ambalajda.

(1.7-1.95 Kg Arası) Paket Ambalajda.

1 Kg Vakum Ambalajda.

1.9-2 Kg Aralığında Vakum Ambalajda.

500g Vakum Ambalajda.

1 Kg Vakum Ambalajda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.