loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

Kaşar Peyniri Nereden Alınır?

Kaşar Peyniri Nereden Alınır

Kaşar peyniri, inek, koyun kimi zamansa keçi sütünden yapılan bir peynir çeşididir. Marketlerde endüstriyel markaların seri üretim ile üretimini yaptığı taze kaşar peyniri mevcuttur. Yerel üretim ile üretilen ve satışa sunulan kaşar peynirler ise yöresel marketler ve Maslahat gibi yöresel ürünler satışı yapan kuruluşlarda daha yaygındır. Kaşar peyniri üretiminde lezzeti etkileyen aşamalar çok önemlidir. Endüstriyel üretim kaşar peyniri, içerisine eklenen aroma vericiler nedeniyle her üretimde benzer lezzettedir.

Yerel üretimde ise durum biraz daha farklıdır. Üreticinin ineklerinden ve koyunlarından sürekli aynı kalitede süt elde etmesi gerekir. Bu sayede üretim sonucunda açığa çıkan eski kaşar peyniri, bir önceki üretim ile benzer olabilmelidir. Üretim aşamasındaki basamaklara özen gösterilmesi de üretim sonucu direkt olarak etkiler. Kars kaşarı gibi doğal ve katkı maddesi olmayan gıda ürünlerinde her seferinde lezzetli bir üretim için üreticinin profesyonel ve tecrübeli olması gerekmektedir.

Maslahat, gerek kendi ürettiği gerekse üreticilerden tedarik ettiği kaşar peynir üretiminin tüm aşamalarını denetleyerek sürekli analiz halindedir. Tüketiciler her alışverişin ardından aynı ve değişmeyen kalitedeki taze ve eski kaşar peyniri ile buluşabilmektedir. Doğal ve yöresel lezzetler en kaliteli ve şeffaf bir şekilde sofralarda yerini alır.

Bilinen ve güvenliği test edilmiş marketlerden, bakkallardan veya şarküterilerden taze kaşar peyniri pekala alınabilir. Bazı markaların kendine ait satış merkezleri de bulunur. Günümüzde pratik online alışveriş kanallarından gerçek kaşar peyniri satın alınabilmektedir. Maslahat, tüm online platformları aracılığı ile yapılan alışverişlerin ardından, ürünlerini müşterilerine kısa zaman içinde ulaştırabilen ender kuruluşlardandır.

Kaşar Peyniri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hakiki kaşar peyniri, bir süt ürünü olması nedeniyle ısı değişimlerine karşı duyarlı bir gıda ürünüdür. Online alışverişlerde veya market alışverişlerinde sıcaklık dikkat edilmesi gereken ilk kuraldır. Uzun süre sıcağa maruz kalan peynirlerde mikroorganizma oluşumu görülebilmektedir. Mikroorganizmalar peynirin bozulmasına ve tüketicide gıda zehirlenmesine kadar ciddi sağlık problemleri açığa çıkmasına neden olabilir. Maslahat, üretimden tüketiciye ulaştırılma aşamasına kadar soğuk zincire dikkat eden bir kuruluştur.

Mikroorganizma oluşumunda soğuk zincir kadar havayla temas da önemlidir. Hava ile temas eden doğal kaşar peyniri üzerinde belirli bir sürenin ardından yeni bakteri oluşumları görülebilir. Bu durum peynirin bozulmasına ve sağlık problemlerine yol açabilir. Bundan dolayı transferi yapılan tüm yöresel ürünler de ambalaj ve paketleme aşamalarına çok dikkat edilmelidir.

Her süt ürününde olduğu gibi kaşar peynirin de son kullanma tarihi mevcuttur. Alınan kaşar peynirinin son tüketim tarihine dikkat edilmesi gerekmektedir. Tarihi geçmiş olan peynir ve diğer gıda ürünleri tüketilmemelidir.

Kaşar Peyniri Siparişi

1 Kg Vakum Ambalajda.

(1.7-1.95 Kg Arası) Paket Ambalajda.

1 Kg Vakum Ambalajda.

1.9-2 Kg Aralığında Vakum Ambalajda.

500g Vakum Ambalajda.

1 Kg Vakum Ambalajda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.