loader image
Reyonlar ve Ürünler Yükleniyor...
Lütfen Bekleyiniz
Uygulamayı indir daha hızlı ve güvenli işlem yap.

Tereyağ Faydaları

Tereyağ Faydaları

Tereyağ Faydaları

Tereyağ Faydaları

Son dönemlerde sağlığa faydaları ile konuşulan tereyağı, bir mandıra süt ürünüdür. Hayvansal kaynak olan çiğ inek sütünden elde edilir. Sütün kaynatılması sırasında üzerinde oluşan süt kremasından veya yoğurt mayalanması ardından üzerinde biriken kaymaktan yapılır. Gerek yemeklerin gerekse kahvaltıların sevilen lezzetlerindendir. Türk mutfağında yeri büyük olan tereyağı yemeklik tereyağı ve kahvaltılık tereyağı olarak birçok evin vazgeçilmez yağ çeşitlerindendir. Bazı kişiler lezzeti için tereyağı tüketimine yönelirken, sağlığa faydaları nedeniyle de tüketen birçok insan bulunur.

Tereyağın Faydaları Nelerdir?

Endüstriyel üretimden çok daha öncesinde tüketilen tereyağı, dünya genelinde sevilen eritilmiş tereyağı, sade tereyağı, saf tereyağı, yayık tereyağı ve mandıra tereyağı gibi çeşitli şekil ve özelliklerde sunulmaktadır. Üzerinde pek çok çalışma yapılması tereyağının faydalarına yönelik derinlemesine bilgi sahibi olunmasını sağlamıştır.

  • Tereyağı trans yağ içermeyen bir yağdır.
  • Sütten üretiliyor olması tereyağını önemli bir kalsiyum kaynağı yapar. Kalsiyum kemik ve diş sağlığı için oldukça önemli bir mineraldir.
  • Mide ve bağırsak sağlığını destekler. Bu sayede sindirim sistemini sağlığını korumada etkilidir.
  • Antioksidan özelliğe sahip bileşenlere sahiptir. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını destekler.
  • Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük besinlerin belirli bir kısmını karşılar.
  • Eklemlerde kireçlenme oluşumunun önleyebilir.
  • Vücutta bulunan kanser hücrelerinin yayılmasını önleyebilir. Sağlıklı hücrelerin yenilenmesini destekleyebilir.
  • Kötü kolesterol olan LDL kolesterol değerlerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Tereyağının Zararları Nelerdir?

Her besinde olduğu gibi doğal tereyağının fazlası da zararlı etkiler oluşturabilir. Bundan dolayı günde ne kadar tereyağı tüketildiğine dikkat edilmesi gerekir. Uzmanlar genellikle günde 5 gram kadar tereyağı tüketilmesini önerir. Sürekli olarak fazla tüketilmesi halinde aşağıdaki olumsuz etkiler görülebilir.

  • Kolesterol değerlerini yükseltebilir.
  • Enerji değeri yüksek bir yağ olduğundan kilo alımına neden olabilir.
  • Kan şekerinde yükselmelere neden olabilir.
  • Sık tüketimi karaciğer yağlanmaları ve iç organ yağlanmalarına neden olabilir.
  • Kalp damar sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Tereyağının Besin Değerleri Nedir?

Erzurum Tereyağı hayvansal kaynaklı bir yağ olduğundan enerji değeri yüksektir. Benzer bir şekilde kolesterol seviyesi de yüksek bir besindir. 20 gram tereyağ içerisinde; 0.01 gram karbonhidrat, 0.17 gram protein, 16.22 gram yağ, 2.2 miligram sodyum, 4.8 miligram potasyum, 111.8 IU A vitamini, 4.8 miligram kalsiyum ve 38.2 miligram kolesterol bulunur.

Tereyağ Siparişi

450,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

450,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

1.126,00 KDV Dahil

2.6 Kg Pet Ambalajda.

195,00 KDV Dahil

500g Vakum Ambalajda.

1.895,00 KDV Dahil

4.8 Kg Kova Ambalajda.

220,00 KDV Dahil

500g Şişe Ambalajda.

650,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

315,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

380,00 KDV Dahil

1 Kg Vakum Ambalajda.

https://bit.ly/3zzZxv4

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu platform size daha iyi bir gezinme deneyimi sunmak için çerezleri (cookie) kullanır. Platformu kullanarak, çerez politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.